Radioreeksen

In 2018 werkt People Power aan 8 reeksen radioprogramma’s met elk een andere invalshoek.

Heb jij een tip voor een studiogast die niet mag ontbreken in een van de reeksen? Mail ons!

Arbeidsmarkt transitie
De wereld van werk heeft te maken met turbulente ontwikkelingen. Nieuw werk ontstaat en bestaand werk verdwijnt. Flexibilisering, robotisering en vergrijzing hebben een grote invloed op de arbeidsmarkt. Vanaf december 2017 maken wij een reeks radioprogramma’s over de arbeidsmarkt transitie. Wat is er aan de hand? Wie komt er in actie? Hoe voorkomen we dat mensen tussen wal en schip belanden. Welke slimme initiatieven zijn er al? En wat kunnen wij daarvan leren?

Klik hier om programma’s van deze reeks terug te luisteren.

Foto Annette van Waning

Annette van Waning – Vebego

Betekenisvol werk
Wat is betekenisvol Werk en waarom is dit belangrijk? Betekent het dat je plezierig samenwerkt met je collega’s, je aandacht krijgt van je leidinggevende of dat jij je als vakman of –vrouw kan ontwikkelen. En weet je eigenlijk waarom je het werk doet? Deze vraag heeft Vebego zich gesteld. Door er onderzoek naar te doen en er in de hun organisatie aan te werken. In deze reeks kijken we met Vebego, wetenschappers en andere organisaties naar de vijf factoren van Betekenisvol werk: Aandacht en betrokkenheid van je leidinggevende, Ontwikkeling van vakmenschap, Goede randvoorwaarden, Weten waarom je het werk doet en Plezierig samenwerken.

Klik hier om programma’s van deze reeks terug te luisteren.

Foto Cindy Meervis - RoyalHaskoningDHV

Cindy Meervis – RoyalHaskoningDHV

HR creates People Power
“You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.”
Wij geloven in deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel, waarin hij de toekomstbestendigheid van organisaties verbindt aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten.

Vanaf januari 2018 starten we een nieuwe reeks maandelijkse radioprogramma’s onder de titel “HR creates People Power”, waarin we met HR verantwoordelijken in gesprek gaan over de kracht van mensen in organisaties. Wat is jouw visie op innovatie, ondernemerschap en continu verbeteren? Wat is de kracht van mensen en wat de zwakte? Welke rol speelt HR hierin? Hoe pak jij het aan in jouw organisatie? Hoe laat jij de kwaliteiten van elk individu tot zijn recht komen?

Klik hier om de programma’s van deze reeks terug te luisteren.

Foto Eva van Zelm

Eva van Zelm – Topaz

Mensgerichte ouderenzorg
Binnen de ouderenzorg is een bijzondere beweging gaande naar meer mensgerichte zorg, waarin de professional en de cliënt centraal staan. De spannende vraag is natuurlijk hoe je van zo’n mooie visie een praktische vertaling maakt. In deze reeks spreken we met de veranderaars zoals projectleiders, zorgprofessionals, bestuurders en instituten die een rol in deze verandering hebben. Hoe pakken zij zo’n verandering aan? Wat zijn de resultaten die zij nu al zien? Wat is er lastig? Hoe komen zij daar doorheen? En welke tips hebben zij voor andere veranderaars in de zorg en daarbuiten?

Klik hier om programma’s van deze reeks terug te luisteren.

Foto Jeroen Busscher

Jeroen Busscher

People Power Change met Jeroen Busscher
Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? Want mensen vormen je organisatie. In People Power Change gaan we in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Wij noemen ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. In People Power Change onderzoeken Jeroen Busscher en Glenn van der Burg hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen?

Klik hier om programma’s van deze reeks terug te luisteren.

Foto Matthijs Verburg van Eelloo

Matthijs Verburg – Eelloo

Werk is er voor mensen
Het is tijd om mensen boven rendement te stellen. En werk te zien als resource voor het welzijn van ons allemaal. Tijd om het systeem op z’n kop te zetten. Van Human Resources naar Resources for Humans. In deze reeks gaan we samen met onze partner eelloo langs de volgende subthema’s: Vertellen, Verkennen, Verbinden en Verwonderen.

Klik hier om programma’s van deze reeks terug te luisteren.

Foto van Gertjan Meeuws en Harry Starren

Gertjan Meeus en Harry Starren

Leading People Power met Harry Starren
Wie zijn de mensen die de koers in de samenleving en economie bepalen en daarin leiderschap tonen? Die vraag is leidend voor onze reeks Leading People Power. Samen met Harry Starren gaan we in gesprek met mensen die koers bepalen. Wat staat ons te wachten? En wat is al aan het gebeuren? We gaan op zoek naar mensen die voorop lopen. Wat drijft hen? Waarom doen ze wat ze doen? En wat valt er van hen te leren?

Klik hier om programma’s van deze reeks terug te luisteren.

Foto van Pierre van Hedel - Rabobank Foundation

Pierre van Hedel – Rabobank Foundation

Maatschappelijke betrokkenheid
Steeds meer grote organisaties zetten hun expertise, menskracht, faciliteiten en netwerken in voor de lokale samenleving. Dit heet Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Maar elke organisatie geeft hier op zijn eigen manier vorm aan en heeft zijn eigen trotse voorbeelden. In deze radioreeks onderzoekt People Power met Dr. Lonneke Roza van de Erasmus Universiteit bij verschillende grote organisaties hoe zij dit aanpakken. Om zo te leren van hun fouten en succes en deze kennis breder in de sector te kunnen verspreiden.

Klik hier om programma’s van deze reeks terug te luisteren.

Heb jij een tip voor een studiogast die niet mag ontbreken in een van de reeksen? Mail ons!