Vaste Columns

Foto Aukje Nauta

Aukje Nauta

AUKJE NAUTA
In Aukjes Aanrader deelt Aukje Nauta elke maand een tip met jullie over Duurzame Inzetbaarheid.

Aukje Nauta is adviseur en eigenaar van het bedrijf Factor Vijf. Ze adviseert bedrijven op het gebied van loopbaanbeleid, arbeidsrelaties en employability. Ze is Bijzonder Hoogleraar Enchancing Individuals in a Dynamic Work Context aan de Universiteit van Leiden en was kroonlid van de SER.

Luister hier naar de columns van Aukje Nauta.

 

 

 

Foto Harry Starren

Harry Starren

HARRY STARREN
Met zijn filosofische blik kijkt Harry Starren naar veranderingen in organisaties. Harry Starren is voormalig directeur van Management Developmentcentrum de Baak, voorzitter van de Nederlandse Creatieve Industrie, schrijver van het boek “Think Like a Manager Don’t Act Like One”, spreker en columnist voor het Financieel Dagblad.

Luister hier naar de columns van Harry Starren.

 

 

JEROEN BUSSCHER

Foto Jeroen Busscher

Jeroen Busscher

Elke maand deelt Jeroen Busscher een bespiegeling over organisaties en leiderschap. Op zijn licht confronterende, maar zeker heldere stijl fileert hij organisatie vraagstukken en komt ook nog met heldere tips richting een oplossing.

Jeroen Busscher, 1964, studeerde af als beeldend kunstenaar aan de Rietveld Academie. In 1995 richtte hij Malgil op, een evenementenbureau/ ontwerpbureau voor organisatiecultuur interventies. Malgil won voor haar concepten een gouden en een bronzen Giraffe en een EVA.

Sinds 2005 werkt Jeroen als zelfstandig consultant. Hij geeft seminars, lezingen en is werkzaam als dagvoorzitter en leiderschapstrainer. Daarnaast is Jeroen Executive Lecturer conceptontwikkeling aan de HKU en gastdocent leiderschap en innovatie aan Business School Nederland.

Hier zijn alle bespiegelingen van Jeroen Busscher te beluisteren.

RICK VAN BAAREN

Foto Rick van Baaren

Prof. Rick van Baaren [foto Sandra Warnier]

Elke maand is prof. Rick van Baaren, hoogleraar Gedragsbeïnvloeding te gast. In zijn rubriek “Rick’s Routine” bespreken we een organisatiegewoonte die nodig veranderd moet worden. Denk aan oeverloze vergaderingen, het beoordelingsgesprek, planningen maken, begrotingen maken. Heb jij een organisatieroutine die wij voor je tegen het licht kunnen houden? Laat het ons weten via mail, Twitter of Facebook. Gebruik de knoppen rechtsboven aan deze pagina.

Luister hier naar radio-items met Rick in de hoofdrol.

Prof. dr. Rick van Baaren is hoogleraar gedragsverandering & maatschappij aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij richt zich in zijn werk op de theorie en praktijk van gedragsverandering en is een ervaren spreker en trainer. Naast zijn werk aan de universiteit, is hij mede-oprichter van The Lab of Life en D&B (samen met Ap Dijksterhuis).

SVEN ROMKES

Foto Sven Romkes

Sven Romkes

Een creatieve geest, met een voorliefde voor taal en een aardrijkskunde-allergie. Vlak na zijn geboorte heeft hij een hersenbloeding gehad, waardoor hij in een rolstoel zit. Samen met collega’s zet hij momenteel diversiteit binnen ABN AMRO verder op de kaart. In het weekend begeleidt hij als mentalcoach sporters met verschillende handicaps bij een atletiekvereniging. ‘s Avonds schrijft hij aan zijn cabareteske roman, over de bijzondere dingen die je dagelijks meemaakt als je een beperking hebt. Het heet ‘50 gegronde redenen om een gehandicapte te haten.’ In zijn column bij People Power geeft hij ons een voorproefje van zijn roman in wording.

Luister hier naar de columns van Sven Romkes.

 

 

LONNEKE ROZA

Foto van Drs Lonneke Roza

Dr. Lonneke Roza

Maatschappelijke betrokkenheid staat bovenaan het wensenlijstje van medewerkers. Waarom is dat? Wat zijn de effecten van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen? En hoe pak je het aan?
Dr. Lonneke Roza onderzoeker aan Rotterdam School of Management en expert op het gebied van medewerker betrokkenheid door Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. In 2016 heeft zij haar proefschrift afgerond over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en heeft zij het Kenniscentrum Maatschappelijke Betrokkenheid opgericht. Dit is een team van enthousiaste wetenschappers met expertise op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, Civil Society en Vrijwilligerswerk.

Luister hier naar de columns van Lonneke Roza.

 

GLENN VAN DER BURG

Foto Glenn van der Burg

Glenn van der Burg in de studio

Als presentator van People Power stelt Glenn natuurlijk veel vragen, maar zo nu en dan wil hij zelf ook wel eens wat kwijt. In zijn column neemt hij je mee in de geheimen van werkgeluk. Als oprichter van People Power werkt Glenn van der Burg elke dag vol vuur aan mensgericht organiseren voor betere prestaties en gelukkigere mensen. Als facilitator van groepen die samen een vliegende start willen maken om hun organisatie mensgericht te maken. Elke maandag om presenteert hij het radioprogramma People Power over de kracht van mensen in organisaties. Glenn is auteur van de managementboeken ‘Boven het maaiveld’ en ‘Management Mythes’ en is regelmatig te zien als dagvoorzitter en spreker op congressen over duurzame inzetbaarheid, leiderschap, arbeidsparticipatie en sociale innovatie. Op dit moment werkt hij samen met prof. Rick van Baaren aan zijn derde boek: ‘Hoe werkt de mens?’

Luister naar de columns van Glenn van der Burg